Voorstelling Harmonie

In 2017 bestaat de Koninklijke Harmonie Nut & Vermaak uit Zundert 175 jaar en Het Zunderts Toneel 70 jaar. Beide dorpsverenigingen vieren hun bijzondere jubilea in een unieke coproductie, de muziektheaterproductie Harmonie.

In Harmonie volgt het publiek de dagelijkse beslommeringen van enkele dorpsbewoners. Ze delen lief en leed in hun gezamenlijke hobby, de harmonie. Wanneer ze samen muziek maken, blazen ze uit. Hun muziek kleurt hun leven en dat van hun dorpsgenoten die naar hen komen kijken en luisteren. In de parochiezaal, op de markt, langs de kant van de straat. Al eeuwen lang. Niets lijkt deze harmonie te verstoren. Maar schijn bedriegt ook deze keer. Enkele, elkaar snel opvolgende gebeurtenissen blijken minder onschuldig dan verwacht. Een pijnlijke scheiding, een nieuwe liefde, een dodelijke ziekte, iets met nieuwkomers en een onduidelijke kwestie over geld. De rust wordt verstoord, het evenwicht bedreigd. De harmonie staat op barsten en het dorp verscheurt mee.

Harmonie toont zo te zien een gewone dorpsharmonie. Door die alledaagsheid heen schemert hier en daar een groter verhaal over een verstoorde balans en schuivende waardheden. De muziekvereniging als metafoor voor de toestand in de wereld. Harmonie verhaalt over een van de mooiste middelen van de mens om het leven weerstand te bieden: muziek.

Artistiek: Team Harmonie
Samenstelling: Peter Dictus (scenario) en Corné van Sprundel (regie)
muzikale leiding: Gerard de Krom, dirigent Nut & Vermaak
Choreografie: Hilke Bastiaansen & Marleen Hendrickx (Basickx)
Teksten: Peter Dictus, Jorg van den Kieboom
Lichtontwerp: Marc Joosen
Film: Gerham Soghomonyan

Randprogrammering
De voorstelling kent een uitgebreide randprogrammering met onder meer twee foto-exposities en een educatief project voor scholieren.

Documentaire
De samenwerking tussen Nut & Vermaak en Het Zunderts Toneel is het onderwerp van een 50 minuten durende documentaire van regisseur Ellen Blom, in opdracht van Theater NV. Deze film wil de rol en de functie van amateurtheater in de samenleving belichten en onderstreept meteen de potentie van het project van de beide, Zundertse verenigingen.

Speeldata:
16-17-18 juni,
23-24-25 juni,
30 juni, 1-2 juli

Aanvang: 20.30 uur

Locatie: Oekelsebaan 10a, Zundert
MENU